‘Meeste Nederlanders willen spaargeld aan vakantie uitgeven’

Nederlanders willen hun spaargeld na de coronacrisis het liefst uitgeven aan vakantie. Dat blijkt uit een rondvraag bij het Opiniepanel van de actualiteitenrubriek EenVandaag (Avro/Tros).

Doordat Nederlanders vorig jaar vanwege de coronacrisis nauwelijks geld konden uitgeven, is voor een recordbedrag van 42 miljard euro gespaard, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank. Er komt een moment dat zij dat geld weer gaan uitgeven. De vraag is waaraan zij dat gaan besteden.

Uit de honderden reacties die het programma binnenkreeg, blijkt dat de meeste ondervraagden graag weer op reis willen, en liefst ook snel. Om eerdere reisplannen in te halen of je gewoon weer even ‘vrij’ te voelen, meldt de website van EenVandaag.

Een ouder echtpaar vertelt dat het al een wereldreis van vijf maanden op een cruiseschip heeft gepland. ‘Het is duur, maar we zijn rond de 70, ons huis is afbetaald en je weet nooit hoe lang zoiets nog kan. Dus de cruise is geboekt en tot de start in december hebben we als tegenhanger van corona tenminste de voorpret.’

Een andere lezer vertelt hoe hij nu al overloopt van de vakantie-ideeën. ‘Na de crisis ga ik verre reizen maken. Ik wil het noorderlicht zien, de wilde dieren in Zuid-Afrika, de Rocky Mountains in Amerika, het Rode Plein in Moskou, in China de Chinese Muur… Ik hoop dat het het begin is van het terugkrijgen van het gevoel van vrijheid.’

Dat de Nederlander uitkijkt naar een vakantie is niet gek. Uit een eerdere rondvraag bij het Opiniepanel bleek al dat bij veel mensen de rek eruit is en dat mensen collectief last hebben van vermoeidheid. Dus afleiding en nieuwe indrukken kunnen ze goed gebruiken.

De meeste ondervraagden (41 procent) zeggen dan ook het meeste naar vakantie of een reis uit te kijken, kort gevolgd door afspreken met vrienden of familie en uit eten gaan in een restaurant. (Foto Shutterstock).

Wij kunnen ons volledig terugvinden in het artikel. Wij verlangen er zelf ook heel erg naar om terug op reis te kunnen gaan. Er is een groot stuk van onze vrijheid afgenomen. De mens is zo gewoon om te gaan en staan waar hij wil en wanneer hij wil, dat het een enorm akelig gevoel is dat dit nu op deze moment niet meer kan. Wijzelf zijn ook alvast aan het sparen om deze zomer extra te kunnen genieten.

Reus, T. (2021, 8 maart). ‘Meeste Nederlanders willen spaargeld aan vakantie uitgeven’. Geraadpleegd op 10 maart 2021 via https://www.travmagazine.nl/meeste-nederlanders-willen-spaargeld-aan-vakantie-uitgeven/

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag